houtcursuswebDe Helling is een vrijwilligersorganisatie. Zo'n 150 mensen (van de 345 deelnemers in totaal) zetten zich in om de werkplaatsen draaiende te houden als docent, werkplaatsmeester, projectmedewerker, financieel en administratief medewerker en gastvrouw of -heer. Een deel van de vrijwilligers werkt mee aan de grote en kleinere projecten die we voor maatschappelijke organisaties uitvoeren. En een ander deel doet kortlopende klussen zoals het organiseren van de jaarlijkse Open Dag, de Kerst- en zomerborrel of helpt mee met het onderhoud en schoonmaken van de werkplaatsen en machines. Heb je geen zin of geen tijd om je als vrijwilliger in te zetten voor De Helling, dan betaal je meer voor de cursussen, vaste groepen en vrije inloop.

De taken, verantwoordelijkheden,rechten en plichten voor vrijwilligerswerk zijn vastgelegd in een functieomschrijving. Voor je vrijwilligerswerk ben je verzekerd via de Gemeente Arnhem. Bij De Helling kun je meepraten en meedenken over de inhoud van het vrijwilligerswerk.

De Helling is verantwoordelijk voor het deugdelijk onderhoud en de veiligheid van de machines. Bij eventuele geschillen kun je een beroep doen op de klachtenprocedure.