SpotlightDeHellingGIF


 

De Helling

SpotlichtRGIF 

Nieuwsbrief 09 (oktober 2020)

Beste Hellingers

De Helling is, na onze zomerstop in augustus, al weer een ruime maand in volle gang. In deze nieuwsbrief een update m.b.t. onze Corona voorzorgsmaatregelen en andere belangrijke Helling-zaken

Corona update
Zoals iedereen ongetwijfeld weet laait Corona weer op en dinsdag 13 oktober hoorden we van premier Rutte en minister de Jonge de laatste stand m.b.t. het overheidsbesluit. We krijgen te maken met een gedeeltelijke lockdown en als dat niet werkt waarschijnlijk volgende maand een gehele lockdown. Vooralsnog zijn het vooral de horeca en sportverenigingen, die hierdoor hard getroffen worden. Musea, galeries, bibliotheken, podia, sportscholen, winkels, etc. “mogen” nog open blijven. Dat geldt gelukkig ook voor De Helling. De maatregelen zoals wij die reeds in juni in stelling hebben gebracht blijven onverminderd van kracht. Dus: houdt zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar, was je handen regelmatig, houd je aan de gefaseerde binnenkomsttijden, gebruik bij binnenkomst onze desinfecterende handgel, ventileer, daar waar mogelijk, de ruimten, enzovoort. Verder blijven alle restricties m.b.t. de maximale groepsgrootte per lokaal en werkplaats van kracht en vrije inloop deelnemers moeten (helaas) blijven reserveren via de intekenlijst. Naast de reguliere bezettingen door onze cursisten zijn er een aantal “vaste” boekingen voor de aan ons toevertrouwde ‘inwoners’ via WMO beschikkingen, de vrijwilligers die werken aan maatschappelijke projecten en de woensdaggroep van Jan Hettinga. Vanaf maandag 19 oktober zullen er presentielijsten liggen in onze werklokalen en ateliers. Wij verzoeken jullie deze in te vullen. In geval van een Corona infectie kan dan door de GGD efficiënt contactonderzoek plaatsvinden. 

mondkapjes
Vanaf donderdag 15 oktober dient iedereen bij De Helling een mondkapje te dragen. De overheid adviseert dit met klem en is bezig een wet te maken die het dragen van mondkapjes verplicht stelt. Die wettelijke verplichting is dus aanstaande. Wij zijn ons ervan bewust, dat de meningen over het nut van het dragen van mondkapjes verdeeld zijn. De Helling is echter een mede door de overheid ondersteunde organisatie. Wij kunnen niet anders dan het overheidsbesluit volgen. En bedenk dat een mondkapje dragen goed is voor je eigen bescherming, maar zeker ook voor dat van de anderen binnen De Helling. Neem dus voortaan een mondkapje mee als je naar De Helling komt. De Helling heeft uitsluitend ter verkoop aan Hellingers, enkele dozen mondkapjes aangeschaft.Met al onze voorzorgsmaatregelen én, niet in de laatste plaats, met een gedisciplineerde,  gezamenlijke inspanning om alles zo veilig mogelijk te houden, kunnen we De Helling hopelijk draaiend houden.

Oproep vrijwilligers
Hernieuwd in deze nieuwsbrief een dringend verzoek aan onze vrijwilligers en ook niet-vrijwilligers voor schoonmaakwerkzaamheden en kantoorbezetting. Gelukkig is een groot deel van de benodigde crew geregeld, maar we komen helaas nog altijd een paar handen tekort. Mocht je interesse hebben en inzetbaar zijn, laat dit dan s.v.p. weten via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Frans Putman op 06-20416315. Met extra mensen kunnen we de werkzaamheden evenwichtig verdelen. 

Nieuwe aanschaf machines
Met behulp van subsidie van de Dullertsstichting kan De Helling een aantal oude “onveilige” machines van de VanDikteBankhand doen en vervangen door nieuwe machines, die voldoen aan de meest recente veiligheidseisen en NEN normen. Dat is belangrijk, want De Helling heeft een publiekelijke functie, waarbij ons machinepark voor de verzekering, de Gemeente en WMO, moet voldoen aan de strengste eisen qua veiligheid en certificering. 
De Vandiktebank in de grote houtwerkplaats is inmiddels vervangen. Nu pronkt daar een fantastische nieuwe up to date machine, om precies te zijn, de Format 4 exact 63. Je kunt alleen van deze machine gebruik maken na grondige instructie van Frans en./of Alexander.

Maatschappelijke projecten
Al sinds de oprichting van De Helling, weten talrijke non-profit organisaties ons te vinden met hulpvragen  voor het realiseren van 
Adapterbepaalde projecten. Zo wordt er momenteel door onze vrijwilligers hard gewerkt aan de Vlindertafel voor de IVN tuin in Rheden, de Betjak voor Stichting Ome Joop, Raamkozijnen voor de Lincoln scoutinggroep, 
Gedenkkruisjes voor de Eusebiusparochie en Adaptors voor de Ridder zorg & recreatie. 
Enkele nieuwe projecten die in de steigers worden gezet zijn: een opbergdoos voor de Montessori school, lijsten voor digitale tablets voor Ontdekzorg, een logeerhuisinrichting voor Siza, restaureerwerk aan oude boeken, inbindwerk voor de Koninklijke bergsportvereniging. Het ‘goede doelen’ werk van De Helling gaat dus, ondanks Corona, op volle sterkte door. Met heel veel dank en waardering voor al onze vrijwilligers, die zich blijvend inzetten voor de goede zaak.

Open dag en Kerstafsluiting
Gezien de huidige situatie en de vooruitzichten in relatie tot Corona hebben  we helaas moeten besluiten onze EngelOpen Dag, gepland op 7 november, te cancelen. Het is onmogelijk om onze Open Dag op een Corona verantwoorde wijze in te richten en bezoekers te ontvangen. We betreuren dit heel erg omdat onze jaarlijkse Open Dag hét moment is waarop we belangstellenden een kijkje in “onze keuken”  gunnen en we ze kunnen enthousiasmeren voor een van onze cursussen of groepsactiviteiten. We onderzoeken of we, mogelijk in het voorjaar van 2021, ons op een alternatieve manier kunnen presenteren. Een aantal voorgenomen pilot projecten, zoals een scrapboek workshop en een 1 daags workshop glasfusion worden opgeschort en verplaatst naar het voorjaar 2021. 
Ook onze, op 18 december, geplande jaarafsluiting en kerstborrel kan helaas, gezien de Corona restricties, niet doorgaan. Die dag is derhalve een ‘gewone’ Helling dag. Na afloop, rond 14.00 uur, is dan de schoonmaak. We rekenen op jullie hulp daarbij. 
Belangrijke data (onder voorbehoud)
18 december: vanaf 14.00 uur eindejaar schoonmaak
19 december t/m 3 januari: kerst vakantie, Helling gesloten.
4 januari 2021: opening Helling (start cursussen, groepen, vrije inloop