SpotlightDeHellingGIF

 

De Helling

SpotlichtRGIF 

Schenking
Woensdag 18 mei was een bijzondere dag voor De Helling.
Het bestuur van de Akzo Hobbyclub (John Juijn, Chris Scholtens, Andre van Swieten) kwamen op bezoek om een schenking te overhandigen aan De Helling.
De Helling bestuursleden Paul Breuning, Paul Boonekamp en Rob de Kleijn waren hierbij aanwezig. De reden van deze schenking is wellicht minder “vrolijk”.
Al een aantal jaren waren de Akzo Hobby club (Arnhem/Velp) en de Spaander (Rheden) bezig met een fusie en van daaruit de oprichting van Werkplaats Rheden, een hobby werkplaats voor houtbewerking naar voorbeeld van De Helling. Helaas is dit mooie initiatief uiteindelijk niet van de grond gekomen en besloten is de organisaties op te heffen en het (restant) kapitaal te schenken aan een “goed doel”. De voormalige deelnemers van de Akzo Hobby club besloten unaniem, dat o.a. De Helling één van de goede doelen zou moeten zijn. Vandaar dus de schenking. Uiteraard zijn alle voormalige Akzo Hobby club deelnemers meer dan welkom om bij De Helling aan te monsteren. Tijdens onze zomerborrel zal nog eens feestelijke geproost worden op dit mooie “geschenk”.

Maatschappelijke projecten
Onze onverminderde inzet voor de Arnhemse samenleving heeft de afgelopen maanden weer de nodige projecten opgeleverd.
- Voor de Arnhemse Montessori school vervaardigde Bert Pas een op maat gemaakte opbergkast. Ook wist hij tussen de bedrijven door nog voor SIZA een zwerfboekenkast, waarvan het deurtje stuk was, te repareren.
- Mark Felkin en Herman van Zanten vervaardigde een op maat gemaakte “drempelhulp” voor de buurthuiskamer de Duiventil, zodat daar ook rolstoelgebruikers makkelijk naar binnen kunnen.
- Vanuit de R.K Parochie Sint Eusebius kwam het verzoek of wij een kapotte lijst van de glas in lood kruisweg statie (in de Lucas kerk Arnhem Zuid) konden repareren. Een kolfje naar de hand van Richard Hoedemaker.
- Dorien van Gils, Peter van Onna en Mark Felkin maakten een zeepkist voor de Historische Herberg.
- Edy Kumpusch coachte een aantal studenten van de HAN voor het realiseren van een draaideur.

Opruimen
De week van 27 juni t/m 1 juli is de laatste week voor de zomersluiting.
Iedereen die nog spullen heeft liggen in een van de werkplaatsen: zorg dat alles voor donderdag 30 juni is opgeruimd. Werkstukken en materialen zonder naam aanduiding, die op donderdag nog rondslingeren, worden eigendom van De Helling.
Donderdag 30 juni, vanaf 12.00 uur, kan er niet meer gewerkt worden. Dan wordt er uitsluitend opgeruimd en schoongemaakt. Verder worden er voorbereidingen getroffen voor de borrel op vrijdag 1 juli. Hiervoor zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers.
Meldt je s.v.p. aan bij Frans Putman.

Deelnemersbijeenkomst
Op vrijdag 1 juli houden we, voorafgaand aan de zomerborrel, van 13.30 uur tot 15.00 uur onze deelnemersbijeenkomst. Iedereen die deelnemers is bij De Helling is bij deze van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen. Voor iedereen, die zich aanmeldt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zal een lunch pakketje geregeld worden. Vanaf 13.00 uur kan deze lunch genuttigd worden.
Tijdens deze deelnemersbijeenkomst zal ons bestuur kort reflecteren op de afgelopen twee jaar en een kijkje geven in de beleidsvoornemens voor de komende tijd. Ook is er alle ruimte om op- en aanmerkingen over het reilen en zeilen binnen De Helling te bespreken, nieuwe ideeën in te brengen etc. Kortom ruimte voor ieders inbreng.

Zomerborrel
Op vrijdag 1 juli houden we onze zomerborrel. Vanaf 15:00 uur is iedereen van harte welkom voor een gezellige afsluiting van de eerste helft van 2022. Voor allerlei lekkere hapjes en de drankjes wordt gezorgd.

Zomerwerkzaamheden
De Helling is in de maanden juli en augustus gesloten [uitzondering hierop zijn de cursussen die nog enkele laatste lessen hebben te gaan en onze openstelling voor onze WMO deelnemers.]. Deze twee maanden gebruiken we om allerlei werkzaamheden/klussen aan/in het gebouw uit te voeren. Op dinsdagen en woensdagen is De Helling hiervoor geopend van 09:00 uur tot 16:30 uur. We klussen van 09:00 uur tot 14:00 uur. Aansluitend kunnen de klussers nog “vrij werken” voor zichzelf.
We hebben alle noodzakelijke klussen op een lijst gezet. Deze (was)lijst hangt in de doorgang van de kantine naar de hal. Vul je naam in bij een klus die je wilt én kunt doen. Na deze 1e inventarisatie gaan we aansluitend de werkzaamheden prioriteren en clusteren om deze vervolgens te koppelen aan de beschikbare vrijwilliger(s). In de maand juli is Frans Putman aanspreekpunt voor alle werkzaamheden; in augustus zijn dit Johan Gorissen, Mark Felkin en Armeno Alberts. Op vrijdag 2 september sluiten we de zomerwerkzaamheden af met een etentje voor alle klussers.

Overige mededelingen
- Lintje voor Harry Geurts
Op 26 april was het weer zover, de jaarlijkse lintjesregen. En niemand minder dan onze eigenste Harry Geurts viel ook met z'n neus in de boter. Vanaf 1997 is Harry al deelnemers en vrijwilliger bij De Helling. Je vindt hem (bijna) altijd op woensdag in ons kantoortje en ook zorgt hij die dag voor de kantine.

- De Helling opent op maandag 5 september weer haar deuren.
M.b.t. de beschikbaarheid van de werkplaatsen voor Vrije Inloop hieronder nog maar eens de zaken waar u als vrije inloop deelnemer rekening mee dient te houden.
Vanwege onze cursussen zijn er een aantal vaste momenten waarop de werkplaatsen niet of beperkt beschikbaar zijn voor Vrije Inloop.

Grote houtwerkplaats niet/beperkt beschikbaar voor vrije inloop op:
* Maandagochtenden van 09.00 – 12.30 uur beperkte mogelijkheden vanwege cursus houtbewerken gevorderden (in overleg). Bel van te voren!
* Woensdagochtenden van 09.00 – 12.30 uur beperkte mogelijkheden vanwege cursus houtbewerken beginners (in overleg). Bel van te voren!
* Donderdagochtenden van 09.00 – 12.30 uur beperkte mogelijkheden vanwege cursus houtbewerken beginners (in overleg). Bel van te voren!
* Donderdagmiddagen van 13.00 – 16.00 uur geen vrije inloop vanwege cursus Houtdraaien.

Kleine houtwerkplaats niet/beperkt beschikbaar voor vrije inloop op:
* Op maandagen moeten Vrije Inlopers rekening houden met de Glas in Lood en Glasfusion groepen, die op maandag in de kleine houtwerkplaats zitten. Alleen als er ruimte is en als je ‘stil’ werkt is er een en ander mogelijk. Altijd in overleg met Frans Putman en/of de de groep coördinator.
* Dinsdagochtenden van 09.00 – 12.30 uur geen vrije inloop vanwege cursus en groep Glas in Lood
* Donderdagmiddagen van 13.00 – 15.30 uur geen vrije inloop vanwege cursus Glasfusion.

Metaalwerkplaats / lasruimte niet beschikbaar voor Vrije Inloop op:
* Woensdagen hele dag vanwege Lascursus.

Belangrijke data
- Donderdag 30 juni : Grote schoonmaak / inrichten voor zomerborrel
- Vrijdag 1 juli : Van 13-15 uur / algemene deelnemersbijeenkomst
- Vrijdag 1 juli : Vanaf 15 uur / zomerborrel
- Juli – Augustus : Zomerwerkzaamheden (dinsdagen en woensdagen)
- Dinsdag 30 augustus : Laatste dag zomerwerkzaamheden
- Woensdag 31 augustus : BHV dag (voor genodigden)
- Vrijdag 2 september : Afsluitend etentje voor zomerwerkzaamheden klussers.
- Maandag 5 september : Helling open / start groepen en cursussen
- Donderdag 3 november : Vanaf 12.00 uur schoonmaak.
- Vrijdag 4 november : Voorbereiden Open dag
- Zaterdag 5 november : Open dag
- Donderdag 22 december : Vanaf 12.00 uur schoonmaak
- Vrijdag 23 december : Kerstborrel

 De Helling wenst iedereen een goede en mooie vakantie