SpotlightDeHellingGIF


 

De Helling

SpotlichtRGIF 
     

Afsluiting 2018
Evelien01NBIneke01NBVrijdag 21 december sloot De Helling het jaar af met de traditionele kerstborrel. Het was als vanouds lekkerdruk en super gezellig. De kerstborrel had een extra feestelijk tintje, want er kon gemeld worden dat onze financiële ondersteuning vanuit de Gemeente Arnhem voor 2019 is toegekend. En dan was er het ritueel van onze erepenningen. Altijd weer spannend wie deze eer te beurt valt, maar uiteindelijk werden dan toch de namen van de gelukkigen onthult. De Hellingse erepenning ging naar Ineke te Riele-Welling en Evelyne Groot. Dit is zeer zeker een welverdiende onderscheiding, want sinds jaar en dag zetten beide dames zich op onnavolgbare wijze in voor het welslagen van onze jaarlijkse open dag.

De Helling 1979-2019
Herman01NBOp maandag 7 januari is De Helling voortvarend in het nieuwe jaar (ons 40 jarig jubileum jaar) van start gegaan. Het was al gelijk weer een gezellige drukte van belang. Hoe kan het ook anders met de drukte van de cursussen, naast de groepsactiviteiten, waar alle Hellingers weer vol energie aan de slag zijn gegaan. Ook was er een prachtig moment. Herman Kruitwagen, onze rots in de branding op het kantoortje, is vanaf het eerste uur betrokken bij De Helling, maar liefst  40 jaar lang. Echt heel bijzonder!

We vieren ons 40jarig bestaan het hele jaar door met een aantal activiteiten voor en door de Hellingers. Dat begint al op vrijdag 22 februari. Vanaf 16.30 uur is er voor de Hellingers een drankje en aansluitend een winterse snertmaaltijd. Maar er komt meer zoals een heuse Helling quiz; een speciale buurt open dag met activiteiten voor kinderen, waarbij wij gaan samenwerken met Walhallab, een soort Helling voor kinderen; een aantal tentoonstellingen op locatie met werk en producten die op de Helling gemaakt zijn; een speciale jubileum editie van onze jaarlijkse open dag; en dat is nog niet alles. 

Maatschappelijke projecten.
DSubmarine01NBe komende maanden zijn alweer volop gevuld met maatschappelijke projecten waar De Helling haar medewerking aan verleent. Op onze facebookpagina vindt je actuele informatie over deze projecten met o.a.:  speciale “hufterproof” kozijnen voor de glas in lood ramen voor het Coehoornpark; verrijdbare meubelwanden voor de Arnhemse Stadskeuken. een heuse Beatles like Yellow Submarine als decor stuk voor het buurt theaterspectakel op 17 februari van kunstmetmekaar in Heijenoord.

Stadskeuken01NB

Ook liggen er al weer nieuwe aanvragen. De vereniging natuurmonumenten heeft ons benaderd voor de renovatie van een vlindertafel in de vlindertuin Oost en Hoeve Klein Mariëndaal heeft ons verzocht hulp te bieden bij het vervaardigen van een boombank. En last but not least; Bazar54, een winkel in de Lucaskerk van Elden van AZC Elderhoeve, heeft ons verzocht fietsen te repareren en/of te (gaan) leveren voor de AZC bewoners die in afwachting zijn van hun procedure. 

Kortom: De Helling staat ook dit (jubileum)jaar met al haar goede doelen activiteiten volop in de Arnhemse samenleving.