SpotlightDeHellingGIF


 

De Helling

SpotlichtRGIF 
     
Beste Hellingers. 

Hopenlijk heeft iedereen een mooie vakantie gehad of  misschien heb je die nog tegoed. In ieder geval; de Helling is op maandag 2 september met een nieuw seizoen van start gegaan. Iedereen is weer van harte welkom!

Zomerwerkzaamheden
Iraamn juli en augustus is, zoals ieder jaar tijdens onze zomerstop, volop gewerkt. Op de dinsdagen en donderdagen was er steeds een grote groep vrijwilligers hard aan het werk om allerlei kleine en grote reparaties en/of opknapklussen van de “kluslijst” af te werken Onze buitengevels staan weer netjes in de verf, een aantal machines zijn opgeknapt, gerepareerd dan wel vervangen en, misschien niet zo zichtbaar maar wel uiterst belangrijk, aan onze elektrische voorziening zijn essentiële verbeteringen aangebracht. 
buffetZoals gebruikelijk hebben we de zomerwerkzaamheden op vrijdag 30 augustus feestelijk afgesloten met een verrukkelijk Thais buffet en lekkere drankjes. Hulde en heel veel dank aan alle vrijwilligers, die zich zo genereus hebben ingezet voor onze zomerwerkzaamheden. 

Groepen en cursussen
In september zijn al onze reguliere activiteiten weer van start gegaan. Voor de meeste groepsactiviteiten en cursussen zijn de dagen en tijden onveranderd. 
Uitzonderingen zijn:

knikkers

☻ De vervolgcursus houtbewerken vindt vanaf september plaats op maandagmiddag. 

☻ De Glasfusion groep groeide uit haar voegen en is daarom vanaf september verdeeld over de maandagmiddag en de donderdagmiddag. 

☻ De ISK workshops (ons samenwerkingsproject met het RijnIJssel college voor vluchtelingen kinderen)  zullen vanaf september op de maandagochtend plaatsvinden. 

En last but not least: 
In september kunnen wij voor onze cursussen en groepsactiviteiten maar liefst 55 nieuwe deelnemers verwelkomen. En dat is nog niet alles, want er waren veel meer aanmeldingen, waar helaas nog geen plaats voor is. Zo is de wachtlijst voor de basiscursus houtbewerken enorm en ook voor de Keramiekgroep staan er 6 mensen te popelen om mee te (mogen) gaan doen. 

De Helling on tour
Mede vanwege ons jubileumjaar zal de Helling zich presenteren bij een aantal bijzondere Arnhemse manifestaties.

  • Op 14 september presenteert de Helling zich tijdens de Arnhem Trolleystad manifestatie. Tussen 11.00 en 16.00 uur wordt dat gevierd met allerhande activiteiten in de busremise aan de Westervoortsedijk.René Kohler en Dorien van Gils vertegenwoordigen ons daar met een stand waarop we een selectie van diverse werkstukken showen.
     https://stroma.nl/2019/06/25/zaterdag-14-september-2019-10-17-uur/

  • Op donderdag 26 september verzorgt Armeno Alberts een lezing over de Helling tijdens het Kunst café in Rozet. Dat zal zijn van 10.30 – 12.00 uur. De Band met onder andere Vera Spronk op klarinet zal daar de muziek verzorgen.https://www.rozet.nl/activiteiten/nieuws-agenda/kunstcafe-in-rozet-het-verhaal-van-de-helling

  • Op zaterdag 28 september is de Helling present tijdens de jaarlijkse kunstmarkt in Rozet. Wij richten voor die dag een tentoonstelling in met een uitgebreide presentatie van al onze activiteiten en werkstukken. Uiteraard gaan we op bescheiden schaal ook een paar producten ter verkoop aanbieden. Gerard Honkoop heeft hiervoor een stapel bonbondoosjes gemaakt, Beppy Jansen heeft een hele verzameling glasfusion hangers gemaakt en er komen diverse sieraden te liggen. Ook zal het trio de Band met Vera Spronk acte de présence geven.` https://www.rozet.nl/nieuws/kunstmarkt-in-rozet

KranshouderMaatschappelijke projecten
Een aantal projecten, zoals de vlindertafel voor IVN-afdeling Oost-Veluwezoom, de fietsen voor Bazar54 en de glas in lood ramen voor het Coehoornpark zijn nog volop in ontwikkeling. De kransenhouders, die Bert Pas maakte voor Airborne herdenking in Lombok, op 20 september, zijn inmiddels gereed. 

Ook zijn er alweer een aantal nieuwe aanvragen voor ondersteuning vanuit de Helling, zoals een vandalisme bestendig raamkozijn voor de blokhut van de ScoutingLincolngroep, een “schoenaantrekplankje” voor bewoners van het Dorp en een aantal naaimachines voor buurtcentrum De Overkant in Presikhaaf. Daarover meer in onze volgende nieuwsbrief.

Open Dag
Op zaterdag 2 november vindt onze jaarlijkse Open Dag plaats. Vanwege ons jubileumjaar willen we hier een extra feestelijk tintje aan geven. Bijvoorbeeld met presentaties, mini workshops en special events op al onze afdelingen. Uiteraard ook weer net als ieder jaar een ruim gevulde winkel. Er zijn plannen voor een veiling van een aantal kostbare “top” stukken en gedurende de hele dag vinden een aantal lotingen plaats met verrassende prijzen. Uiteraard zijn een aantal bijzondere gasten uitgenodigd, waarvan wij hopen dat ze acte de présence zullen geven. 

Social Media
faceboekSinds jaar en dag heeft De Helling een eigen Facebookpagina. Kijk hier eens op en like 
onze berichten, maar nog belangrijker, deel onze berichten. Op deze manier wordt de 
bekendheid van De Helling vergroot.
Met ingang van het nieuwe seizoen hebben we ook een Instagram pagina. Op dit moment 
staat er “slechts” een bericht op, maar dat gaat spoedig veranderen. 
Kijk hier ook eens naar en volg ons.

De Helling, september 2019.