In de spotlight

Met deze keer:
De zomerwerkzaamheden en afsluitings bijeenkomst
De start van cursussen en groepen
Maatschappelijke projecten
Opendag 3 november 2918

MuurMurenZomerwerkzaamhedenHoleinWal
In de vakantiemaanden juli en augustus is er bij De helling volop gewerkt aan allerlei klusjes in het kader van onze befaamde zomerwerkzaamheden. Ondanks de soms overweldigende hitte konden toch veel zaken gefikst worden. Om er maar een paar te noemen: Onze schutting werd prachtig overschilderd door Mieke Knaapen; Het entree hek ziet er weer spic en span uit dankzij Paul Egbers; Een heel team (Louis, Hans, Joep, RenĂ©, Frans, Tjada, Leo, Vera, Gerine, Bert, en nog veel meer) verzorgde de nieuwe verlichting in de grote houtwerkplaats, er is een deur geplaatst tussen het magazijn en de las ruimte en dan waren er de vele schilder klusjes, kleine herstelwerkzaamheden, herinrichting van de kleine houtwerkplaats, etc. Alle vrijwilligers worden enorm bedankt voor de hartverwarmende en fantastische inzet. 

De Zomerwerkzaamheden 2018 zijn op vrijdag 31 augustus traditiegetrouw afgesloten met een borrel en lekkers voor de inwendige mens. Dit keer een Indische rijsttafel. Ruim 30 man hebben heerlijk zitten eten. Gelukkig was het weer goed genoeg om ook buiten te vertoeven met een glas wijn, bier of fris. Op naar de volgende zomer!

Ietsjemeer  AllesOp

hardewerkersStart cursussen en groepen
Op maandag 3 september is de Helling van start gegaan met alle reguliere groepsactiviteiten en cursussen. Het was gelijk weer een gezellige drukke bedoening. De meeste cursussen met start in september zijn volgeboekt. Voor de houtbewerking cursus voor gevorderden, die start op 11 september, is nog wel plek. Mocht je interesse hebben meld je dan snel aan. Ook bij de cursus Glas in Lood, is nog plek. In januari 2019 start de volgende tranche cursussen. Je kunt je daarvoor nu al aanmelden. 

Kabouterhuis001Maatschappelijke projecten
In de zomer is er volop doorgewerkt aan de kabouterhuisjes voor het aankomende sprookjes festival in oktober. Ook staan er alweer een aantal nieuwe projecten op stapel zoals een dertigtal vogelhuisjes en een bijenhotel voor de vereniging Vrienden van Sonsbeek en de renovatie van een boombank voor Stichting culinaire speeltuin Heijenoord. Het Dorenweerd college heeft De Helling verzocht een levensboom te fabriceren. Kortom, dit najaar heeft De Helling een volle portefeuille aan maatschappelijk projecten.

PrachtigOpen Dag 
Zaterdag 3 november 2018 is een datum om alvast in de agenda te zetten. Dan vindt namelijk onze jaarlijkse Open Dag plaats. Voor een ieder die maar wil, de mogelijkheid om een kijkje te nemen in onze prachtige werkplaatsen. Er worden dan tal van activiteiten, demonstaties en mini workshops georganiseerd, zodatje een goede indruk kunt krijgen van wat er zoal te doen en te beleven is bij ons. Uiteraard is er een uitgebreide verkoopstand met een keur aan producten die door de deelnemers van De Helling zijn gefabriceerd.