In de spotlight

Met deze keer:

 Open dag 2018 
 
Maatschappelijke projecten
 ISK
 Kerstborrel en Winterstop

Open dag 2018

1w2wOp zaterdag 3 november vond onze jaarlijkse open dag plaats. Het was zoals altijd weer een gezellige drukte van belang. Gedurende de hele dag volgden drukke en rustige momenten elkaar af, maar net als vorig jaar vonden ruim 200 bezoekers hun weg naar De Helling. 
Al onze afdelingen waren present. Overal konden de bezoekers kennis maken met onze docenten en groepsleiders en verspreid over het hele gebouw werden allerlei demonstraties en mini workshops gegeven. In de grote houtwerkplaats vormde de imposante opstelling (stoom)machinerie van onze fijnmetaal specialistsp 3wsp 4w Agostino Bastonno een spectaculaire attractie. Maar er was meer te zien en te beleven, zoals bv. de non-stop demonstraties bij de sieraden en edelsmeden afdeling, de ongoing demonstraties houtbewerken, glas in lood, glasfusion en nog veel meer. Bij ons traditionele prachtig verzorgde open dag winkeltje konden voor een zacht prijsje allerlei producten gekocht worden, die door de deelnemers bij De helling speciaal gemaakt zijn voor de open dag. Deze verkoop heeft een mooi bedrag opgeleverd, dat uiteraard weer in De Helling geïnvesteerd wordt.

Maatschappelijke projecten

5wNa de afronding van het omvattende kabouterhuisjesproject voor het sprookjesfestival en het bijenhotel voor de vereniging Vrienden van Sonsbeek, staat het niet bepaald stil bij De Helling wat betreft aanvragen voor ondersteuning vanuit het sociaal, maatschappelijk, culturele veld.

Er wordt nog volop gewerkt aan 100 bootjes voor het bezoekerscentrum Sonsbeek, een wensboom voor het Dorenweerd college en de renovatie van de boombank voor Stichting culinaire speeltuin Heijenoord. Ook ligt er een aanvraag van de Arnhemse stadskeuken, voor de fabricage van twee verrijdbare meubelwanden, gemaakt van oude bruynzeel keukenkastjes. Het project voor het Coehoornpark, waar een aantal glas in lood ramen uit de voormalige kleine Eusebiuskerk opgesteld gaan worden, is weer nieuw leven ingeblazen en er staat een groots buurttheaterfestival in de wijk Heijenoord op het programma. De Helling gaat hier wellicht de decorstukken voor maken.

ISK

sp6wIedere donderdag ochtend stroomt De Helling vol met leerlingen van de Internationale Schakelklas van het Rijn IJssel college. Het is de tweede reeks, die De Helling i.s.m. het Rijn IJsel college organiseert. Een gezamenlijk team vanuit De Helling en Rijnijssel zet zich in om deze kids, waarvan de meesten een vluchtelingen status hebben, iets bijzonders te bieden. In 14 lessen worden de basisvaardigheden van houtbewerken en allerlei algemene technieken uit de doeken gedaan. De Helling is dankbaar en trots om met dit project iets waardevols bij te kunnen dragen voor deze groep kwetsbare mensen.   

Kerstborrel en Winterstop

De kerstborrel vindt plaats op vrijdag 21 december. Iedereen is vanaf 14.00 uur van harte welkom om het jaar feestelijk af te sluiten met en hapje en een drankje.

De Helling is gesloten vanaf 23 december 2018 t/m 6 januari 2019. Op maandag 7 januari zijn we weer geopend en dan gaan meteen alle groepen en cursussen weer van start. 

De Helling wenst iedereen alvast hele fijne dagen.

7