SpotlightDeHellingGIF

 

De Helling

SpotlichtRGIF 

 Spotlight december 2023

In deze laatste spotlight van het jaar aandacht voor actuele zaken.

Cursussen, Groepen, Workshops
De Helling is gesloten tussen 23 december 2023 en 7 januari 2024
Op maandag 8 januari gaan de deuren bij De Helling weer open en starten onze cursussen en groepen. Nog steeds is De Helling onverminderd populair. Niet alleen voor een aantal cursussen, zoals o.a. houtbewerking en lassen, bestaan wachtlijsten. Dit is helaas ook het geval voor nagenoeg al onze groepsactiviteiten. We zijn natuurlijk super blij en trots op het grote enthousiasme bij velen om aan te monsteren bij De Helling. Maar steeds vaker moeten we mensen helaas teleurstellen met de mededeling dat er voorlopig geen plek is. Het blijft derhalve zoeken naar de juiste balans.

Maatschappelijke projecten
De afgelopen periode is onze vrijwillige inzet voor diverse projecten voor de Arnhemse samenleving onverminderd doorgegaan. Paul van der Woude en Alexander Lienhart werken NB14122023caan zogenaamde Kiots (lijsten voor iconen) voor de Russisch Orthodoxe Kerk. Een heel team o.l.v. Richard Hoedemaker werkt gestaag door aan een uitgebreid glas in lood project voor de Salvator kerk in Anhem-Zuid. In totaal worden het 4 grote raamwerken NB14122023den het eerste raam is reeds geleverd. Ook staan er een fiks aantal projecten in de wachtrij, zoals aanvullend meubilair voor Stichting Moes, nieuwe kabouterhuisjes voor het sprookjesfestival 2024, oefenobjecten voor de Sinterklaaskelder en decor stukken voor een musical. Uiteraard gaan onze ‘structurele’ projecten zoals de fietsen voor het AZC Elderhoeve en de naaimachines voor Afrika onverminderd door.

Overige mededelingen
De Helling is onverminderd op zoek naar vrijwilligers met vakspecialistische kennis, die het leuk vinden om onderdeel te worden van onze bijzondere sociaal en maatschappelijk geëngageerde organisatie. Zo zoeken wij een nieuwe docent houtbewerken beginners voor de donderdagochtend crsus. Ook zijn we op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger voor het beheer van ons magazijn. Heb je interesse om je als vrijwilliger in te zetten bij De Helling, meld je aan bij ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie kun je ons bellen op 026-4420675.

Contributie 2024
Per januari 2024 volgt onze voorlopig laatste prijsverhoging waar wij in een eerdere nieuwsbrief tekst en uitleg over gegeven hebben. Voor alle groepsdeelnemers (ook Vrije Inloop) wordt dan de jaarbijdrage verhoogd van € 50,- naar € 75,- per jaar. Inclusief de groepsdeelname kosten van € 175,- bedraagt de jaarfactuur dan € 250,-. Ook de meeste cursussen kosten vanaf het nieuwe jaar € 250,-. De Glas-in-lood en Glasfusion cursussen zijn iets duurder vanwege de hoge cursusmateriaalkosten. Per 2024 kosten die cursussen € 275,-.
Verdere prijsstijgingen in de toekomst kunnen wij helaas niet uitsluiten. Wel blijft De Helling nog altijd één van de goedkoopste plekken in Nederland voor deelname aan cursussen en groepsactiviteiten.

Mededelingen m.b.t. 2024
• Onze bestuursvoorzitter, Paul Breuning, zal met ingang van 2024 zijn Hellingse bestuurstaken neerleggen. Ruim 10 jaar heeft Breuning deze nobele taak daadkrachtig en efficiënt vervult. Hij is present op de kerstborrel, waar we hem nog even een keer in het zonnetje kunnen zetten. Zijn voorzitterstaken worden voorlopig waargenomen door bestuurssecretaris Paul Boonekamp.
• Ook in 2024 vinden er cursussen plaats in de grote houtwerkplaats, de kleine houtwerkplaats en de lasruimte. De beschikbaarheid voor Vrije Inloop deelnemers is daardoor beperkt.
Informeer bij De Helling, bij Frans Putman, voor de exacte gegevens.
• Dorien van Gils en Eef Reparon verzorgen het komend jaar wederom een cursus Textiel, bedrukken, afbinden, verven en vervormen. Inschrijven is nog steeds mogelijk.
• Wij hopen op de donderdagochtend een nieuwe cursuspilot ‘Bloemen Maken’ te kunnen starten. Deze cursus wordt verzorgd door Ibtisam Rizkallah. Heb je interesse, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
•De bezetting in het magazijn is nog altijd niet ideaal geregeld. Wij werken er hard aan om dit euvel op te lossen. Tot die tijd vragen wij begrip voor de ongemakken.
• Recent ontvingen wij het heuglijke bericht, dat de jaarlijkse financiële ondersteuning vanuit de Gemeente Arnhem voor 2024 is goedgekeurd.
• Een nieuwe website voor De Helling is in de maak. Wij hopen binnenkort met een proefversie aan de gang te kunnen.
• In 2024 bestaat De Helling 45 jaar. Wederom dus een bescheiden jubileumjaar. Wij zullen gedurende het jaar een aantal extra activiteiten plannen om dit jubileum luister bij te zetten.

Belangrijke data
- 23 dec t/m 7 januari : Helling gesloten.
- Maandag 8 januari 2024 : Helling open. Start cursussen en groepen.
- Vrijdag 29 maart : Goede Vrijdag, Helling gesloten
- Maandag 1 april : 2e paasdag, Helling gesloten
- 9 en 10 mei : Hemelvaart, Helling gesloten
- Maandag 20 mei : 2e pinksterdag, Helling gesloten
- Donderdag 27 juni : Schoonmaak vanaf 13 uur,
- Vrijdag 28 juni : Zomerborrel vanaf 14 uur
- Juli en Augustus : Zomerwerkzaamheden
- Maandag 2 september : Helling open. Start cursussen en groepen.


De Helling wenst iedereen fijne feestdagen en een mooi en voorspoedig 2024.

 NB14122023g