SpotlightDeHellingGIF

 

De Helling

SpotlichtRGIF 

Spotlight 01-09-2023

In deze ‘spotlight’ vlak voor de opening van De Helling na onze zomerstop, aandacht voor actuele zaken.

Zomerwerkzaamheden
De maanden juli en augustus zijn bij De Helling altijd ingeruimd voor onze zomerwerkzaamheden. Vele vrijwilligers werken dan aan tal van klusjes, variërend van schilderwerk tot repareren van machines. Ook dit jaar is er weer veel voor elkaar gekregen. Hulde en dank aan al de vrijwilligers die zich deze zomer hebben ingezet voor Hellingse zaken. Als dank voor al het noeste werken ‘trakteert’ De Helling traditiegetrouw, na afloop van de zomerwerkzaamheden, alle deelnemende vrijwilligers op een diner en borrel. Een fotoverslagje van dit spektakel is binnenkort te zien via onze facebook pagina.

Cursussen, Groepen, Workshops
Op 4 september gaan de deuren bij De Helling open en nog steeds is De Helling onverminderd populair. Niet alleen voor onze cursussen bestaan inmiddels lange wachtlijsten, dit is helaas ook het geval voor nagenoeg al onze groepsactiviteiten. We zijn natuurlijk super blij en trots op het grote enthousiasme bij velen om aan te monsteren bij De Helling. Maar steeds vaker moeten we mensen helaas teleurstellen met de mededeling dat er voorlopig geen plek is. Het blijft derhalve zoeken naar de juiste balans.

Maatschappelijke projecten
Onze vrijwilligers inzet voor de Arnhemse samenleving ging tijdens de zomerstop onverminderd door. Een team Sprookjesfestivalhoutbewerkers met o.a. Henry Gerritsen en Mark Felkin heeft de afgelopen maanden volop doorgewerkt aan het vervaardigen van nieuwe kabouterhuisjes voor het aanstaande sprookjesfestival. En er staat nog meer aan te komen, waaronder speciale kasten voor iconen, zogenaamde kiots en kasten voor de wijkkrant in Lombok en Heijenoord. Wie geïnteresseerd is in een overzicht van onze maatschappelijke projecten periode 2019-2021. Bekijk ons Albelli fotoboek online.

Open Dag
Zaterdag 4 november is het weer zover. Dan houden we onze jaarlijkse Open Dag. De deelnemers van de glasfusion groep en een aantal edelsmeders zijn tijdens de zomermaanden al flink bezig geweest om mooie producten te maken voor ons traditiegetrouwe open dag winkeltje. Iedereen is die dag van harte welkom om een kijkje te nemen bij De Helling. Alle afdelingen zijn present waar onze vakspecialisten diverse demonstraties geven in het werken met ambachtelijke technieken. Ook kunt u zelf ervaren hoe het voelt om b.v. een houten tafelpoot te draaien of een armband te smeden. Ook voor kinderen organiseren we een aantal leuke activiteiten.

Overige mededelingen
De Helling is onverminderd op zoek naar vrijwilligers met vakspecialistische kennis, die het leuk vinden om onderdeel te worden van onze bijzondere sociaal en maatschappelijk geëngageerde organisatie. Zo zoeken wij een nieuwe docent houtbewerken beginners voor de donderdagochtend crsus. Ook zijn we op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger voor het beheer van ons magazijn. Heb je interesse om je als vrijwilliger in te zetten bij De Helling, meld je aan bij ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie kun je ons bellen op 026-4420675.

Belangrijke data
- 4 september : Helling open / start cursussen en groepen
- 2 november : Vanaf 13.00 uur schoonmaak i.v.m. open dag
- 3 november : Vanaf 13.00 uur voorbereiden en inrichten voor open dag
- 4 november : Open Dag
- 21 december : Vanaf 13.00 uur eindejaar schoonmaak
- 22 december : Kerstborrel
- 23 dec t/m 7 jan : Helling gesloten.
- 8 januari 2024 : Helling geopend, start cursussen en groepen