schavenweb

- Houtbewerken basiscursus
In deze cursus leer je de basisvaardigheden van het ambacht. En je leert (veilig) werken met de machines en gereedschap. Leo Hakkennes en Alexander Lienhart, onze meester-meubelmakers, leren je goed en veilig werken met het handgereedschap van de timmerman. Je gaat de belangrijkste houtverbindingen maken zoals halfhout-, pen en gat-, slis- en zwaluwstaartverbinding. Met de opgedane kennis maak je een eigen werkstuk. Na afloop ben je vaardig genoeg om te werken met de machines in de houtwerkplaats.
De cursus (13 lessen) start op woensdagochtend 5 september 2018 (9.00 tot 12.30 uur) en loopt door t/m 28 november. Direct daarop ( 5 december) start een volgende beginnerscursus.
Beide cursussen zijn helaas reeds volgeboekt. Wel kun je je opgeven voor de wachtlijst. Mocht er onverhoopt iemand afvallen dan is er wellicht weer plek. Anders is de eerstvolgende mogelijkheid op 27 maart 2019. Dan start er wederom een beginnerscursus.

 

- Houtbewerken gevorderden
Op  dinsdag 11 september 2018 (12.30 tot 16.00 uur). start een vervolgcursus houtbewerken. In deze cursus (13 lessen) leer je de fijne kneepjes van het vak en doe je extra ervaring op met het werken op de machines in de houtwerkplaats. Bert Pas en Alexander Lienhart  begeleiden deze groep.
Voor deze cursus zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. In 2019 start medio januari wederom een vervolgcursus.

De cursussen kosten €200,- per stuk (inclusief klein materiaal / exclusief materiaal voor eigen projecten). Ben je nieuw bij De Helling, dan betaal je bovendien eenmalig €10,- inschrijfgeld.

Zin om mee te doen? Meld je hier aan.