schavenweb

- Houtbewerken basiscursus
In deze cursus, die gegeven wordt door Leo Hakkennes en Alexander Lienhart, onze meester-meubelmakers, leer je de basisvaardigheden van het ambacht. Bovendien leer je goed en veilig te werken met het handgereedschap van de timmerman en de machines in onze werkplaats. Je gaat de belangrijkste houtverbindingen maken zoals halfhout-, pen en gat-, slis- en zwaluwstaartverbinding. Met de opgedane kennis maak je een eigen werkstuk. Na afloop ben je vaardig genoeg om zelfstandig te werken met de machines in de houtwerkplaats.
De eerstvolgende cursus (13 lessen) start op woensdagochtend 27 maart 2019 (9.00 tot 12.30 uur) en loopt door t/m juni. Deze cursus is reeds volgeboekt. Wel kun je je opgeven voor de wachtlijst. Mocht er onverhoopt iemand afvallen dan is er wellicht weer plek. Anders is de eerstvolgende mogelijkheid in september 2019. Dan start er wederom een beginnerscursus.

 

- Houtbewerken gevorderden
Op  dinsdag 8 januari 2019 (12.30 tot 16.00 uur). start een vervolgcursus houtbewerken. In deze cursus (13 lessen) leer je de fijne kneepjes van het vak en doe je extra ervaring op met het werken op de machines in de houtwerkplaats. Bert Pas en Alexander Lienhart  begeleiden deze groep.
Voor deze cursus zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. 

De cursussen kosten €200,- per stuk (inclusief klein materiaal / exclusief materiaal voor eigen projecten). Ben je nieuw bij De Helling, dan betaal je bovendien eenmalig €10,- inschrijfgeld.

Zin om mee te doen? Meld je hier aan.