schavenweb

Houtbewerken basiscursus
In deze cursus leer je de basisvaardigheden van het ambacht. En je leert (veilig) werken met de machines en gereedschap.
Leo Hakkennes, onze meester-meubelmaker, leert je goed en veilig werken met het handgereedschap van de timmerman. Je gaat de belangrijkste houtverbindingen maken zoals halfhout-, pen en gat-, slis- en zwaluwstaartverbinding. Met de opgedane kennis maak je een eigen werkstuk. Na afloop ben je vaardig genoeg om te werken met de machines in de houtwerkplaats.
Voor dertien lessen betaal je € 200,-  inclusief materiaal. De cursussen worden gegeven op woensdagochtend van 9.00 tot 12.30 uur. De eerstvolgende cursus begint op 29 november en loopt door tot 7 maart 2018. Deze cursus is al volgeboekt. Daarom start er aansluitend nog een beginnerscursus vanaf 14 maart 2018. Deze cursus wordt gegeven door onze houtspecialist Alexander Lienhart.

Houtbewerken gevorderden
Op dinsdag 9 januari 2018 start een vervolgcursus houtbewerken. In deze cursus leer je de fijne kneepjes van het vak en doe je extra ervaring op met het werken op de machines in de houtwerkplaats. Bert Pas en Alexander Lienhart  begeleiden deze groep. Ook deze cursus bestaat uit dertien lessen voor € 200,-. Iedere dinsdagmiddag van 12.30 tot 16.00 uur.  

Zin om mee te doen? Meld je hier aan.