glasfusion lesHet ontwerpen, snijden en vormgeven in glas is de basis van deze cursus. Het glas wordt hierbij samengesmolten in een grote glasoven. Dit proces duurt 3 dagen. Je kunt naar eigen ontwerp sieraden en gebruiksvoorwerpen, zoals borden en schalen, creëren van glas. Je moet hierbij denken aan gewoon vensterglas (float) of speciaal glas.

In het begin komen een aantal basistechnieken aan bod, zoals het snijden en breken van glas. Ook het in vorm brengen van een platte plaat glas naar bijvoorbeeld een bord of schaal in de glasoven wordt behandeld. Daarnaast is er voldoende ruimte om te experimenteren op je eigen niveau.

De docent, Annelies Hoksbergen, laat je graag kennismaken met de verschillende mogelijkheden; helpt met uitwerken van ideeën en daarnaast is de uitwisseling van de opgedane ervaring door cursisten een prettige manier van kennisoverdracht. Alle noodzakelijke gereedschappen en hulpmiddelen zijn aanwezig. Alles wat nodig is aan materialen, hulpmiddelen en gereedschap worden door De Helling verstrekt.

Cursusduur                     :        8 weken, [plus 1 week uitloop/stookdag + 1 week voor ophalen laatste voorwerpen]

Startdatum                     :        18 januari 2024

Wanneer                          :        donderdagmiddag

Tijdstip                            :        13:00 – 15:30 uur

Onder leiding van          :        Annelies Hoksbergen

Kosten                            :        €  275,-- [incl. materialen en stookkosten] 
                                                  Ben je nieuw bij De Helling, dan betaal je bovendien eenmalig €10,- inschrijfgeld.

Zelf aanschaffen          :        voor je eigen veiligheid [snijwondjes] is het wenselijk om [dunne schilders]handschoenen te dragen.

Zin om mee te doen? Meld je dan hier aan.