Tijdens deze cursus leer je de beginselen van het edelsmeden.
Het ontwerpen en vormgeven in metalen is de basis van deze cursus. In het begin komt een aantal basistechnieken aan bod, zoals zagen, vijlen, schuren, polijsten en solderen. Met deze technieken ben je al direct in staat om je eigen unieke sierraden te maken. Zie onderstaande voorbeelden van de eerste opdracht.

voorbeelden
Je leert sieraden maken van diverse materialen als alpaca, messing en zilver. Het verwerken van andere materialen zoals [edel]stenen in je ontwerp is ook mogelijk.

In de werkplaats van het edelsmeden zijn alle gereedschappen en machines aanwezig die je nodig hebt om je dit vakgebied eigen te maken.

De materialen die nodig zijn voor het aanleren van de basistechnieken worden door De Helling verstrekt. Voor de vrije opdracht waar we de cursus mee afsluiten is het materiaal tegen kostprijs verkrijgbaar bij De Helling (indien dit qua hoeveelheid materiaal afwijkt van de basis).

Cursusduur                     :        12 lessen

Startdatum                     :        7 september 2021

Wanneer                         :        dinsdagmorgen

Tijdstip                            :        09:00 - 1200 uur

Onder leiding van          :        Constant Raes

Kosten                            :        € 200,00
Ben je nieuw bij De Helling, dan betaal je bovendien eenmalig €10,- inschrijfgeld.

Heb je zin om mee te doen, geef je dan hier  op.

Deelnemen aan de cursus van september is beperkt, de cursus is nagenoeg volgeboekt! 
Bij inschrijving wordt u op de wachtlijst geplaatst. Als er een plaats vrij komt [bij afmelding] nemen wij contact met u op.