In de spotlight

Maatschappelijke projecten

De afgelopen maanden is er bij De Helling volop gewerkt aan meerdere maatschappelijke projecten

 molenopznplek2        

 

Don Pas heeft na een heuse battle (zonder compaan Sancho Panza) zijn worsteling met de m olen in zijn voordeel beslecht. Gewiekst steekwerk en vernuftig linkse en rechtse hoeken hebben de molen goed gedaan. Momenteel pronkt de molen weer bij verzorgingstehuis de Rhederhof.

 Tuintafel Mark Felkin, Eddy Melenhorst en Tjada van den Eelaart leggen momenteel de laatste hand aan de zes tuiniersbakken voor verzorgingstehuis Weldam 
 Kabouterhuis1  En last but not least: Noor van de Logt heeft al een eerste kabouterhuisje gereed uit een serie van plusminus 6 stuks, die zullen pronken tijdens het sprookjesfestival in oktober, in Park Sonsbeek.

Maar er werden ook gewoon mooie dingen gemaakt door onze leden. Zo maakte Rinus een prachtig bankje en donderdag 7 juni ontvoerden Ineke en Gerda het door hen gemaakte kikkertrio. We zullen moeten collecteren voor losgeld!

Bankje     3Kikkers

Even voorstellen: Paul Egbers

Mag ik me even voorstellen (magazijnbeheerder/assistent)  voor de maandag en dinsdag.

PaulEgbersHallo, mijn naam is Paul Egbers, alias Ebby. Geboren (22-01-1970) en getogen in Winterswijk. Tijdens mijn schooltijd [HAVO, MTS Elektronica] werkte ik in de weekenden en de vakanties in de Peugeot-garage van mijn vader. Opgeroepen voor de dienstplicht in '92 voor een kaderopleiding in de verbindingsdienst (Simon-Stavin kazerne te Ede). Overgeplaatst als combi-chauffeur (VW busje) te OCI in Harderwijk. Na mijn diensttijd ben ik naar de grafische school gegaan. 

Werk gevonden via reclame bureau’s, lithografen, in de flexo-industrie (verpakkingen) als DTP-er en daarin mijn plek gevonden. Dacht ik…..

Op 22-08-2005 ben ik van de trap gevallen en mijn rechter arm was door een ruit gegaan waardoor mijn 4 hoofdvaten (de 3 pezen en de hoofdslagader) doorgesneden waren. Chirurgisch was het een amputatie. In Rijnstate Arnhem kreeg ik te horen dat ze de rest ook wilde afsnijden. In het Radboud Nijmegen waren er artsen die de vaten aan elkaar willen naaien. Na twee jaar, waarin de zenuwen groeiden, bleken sommigen spieren weggevallen. De vingers hebben een lichtere beweging, weinig knijpkracht, duim en wijsvinger hebben geen beweging. Het gevoel aan mijn rechterarm is traag en niet echt volledig.

Na 10 jaar heb ik een beugel en een ring aangevraagd om een betere functies te krijgen in mijn rechterhand. Ik had ook ideeën om nog andere instrumenten te laten maken maar de orthopeed zei tegen mij dat de verzekering dat niet dekt. Via de vrijwilligerscentrale Arnhem kwam ik bij De Helling. Hier ontmoette ik Frans, kreeg een rondleiding en er ging een wereld voor mij open. Frans vroeg of ik magazijnbeheerder wilde worden op de maandag en de dinsdag. Ik twijfelde enorm: kan/wil ik de verantwoording dragen over spullen van een bedrijf. Toen dacht ik: ‘Waarom niet!’. Terwijl ik in het magazijn ‘werk’ voelt het alsof ik in de oude garage van mijn vader ben. Allerlei oude spullen en instrumenten en niet onbelangrijk: ik leer er enorm. 

De Helling gaf mij weer leven en het gevoel dat ik ben “afgeschreven”  heb ik niet meer! 

Ik ben me aan het oriënteren wat wil ik verder. Ik heb vroeger getekend maar het opnieuw leren is best moeilijk. Schilderen misschien? Het leukste blijft toch, hoe ironisch ook, werken met mijn handen: knutselen, prutsen. Verder ben ik geïnteresseerd in Shambhala (een vorm van het Tibetaanse Boeddhisme) en in dingen die er niet zijn maar toch weer wel, zoals magnetisme en zwaartekracht. 

Sinds 2000 woon ik – vrijgezellig - in Arnhem, eerst 5 jaar in het Spijkerkwartier en nu in Malburgen oost. Hier heb ik een huis uit 1947 met tuin gekocht, dus klussen is nu [gedwongen] een hobby geworden. 

Mijn droom is ooit met een omgebouwde [woon]bus de wereld rond te trekken. 
Voor nu: genoeg te doen en te leren bij De Helling!!!

Deelnemersbijeenkomst en zomerborrel

Vrijdag 29 juni is het zover. Dan sluiten we het eerste halfjaar af met onze traditionele zomerborrel. Iedereen is daar uiteraard van harte welkom. De zomerborrel start om 14.00 uur. Voorafgaand aan de zomerborrel is er een deelnemersbijeenkomst (start 13.00 uur).

Zomerwerkzaamheden

In de maanden juli en augustus vinden bij De hellin, op dinsdagen en donderdagen, de jaarlijkse zomerwerkzaamheden plaats. In deze periode zijn er geen groepsactiviteiten en cursussen. Iedereen die meehelpt tijdens de zomerwerkzaamheden heeft de mogelijkheid om op de dinsdagen en donderdagen, van 13.00 – 16.00 uur voor zichzelf te werken op De Helling.
De zomerwerkzaamheden worden afgesloten met onze traditionele dinnerparty op vrijdag 31 augustus.

Meer