Nieuwsbrief nr. 7, augustus 2017

Start nieuwe seizoen

Hallo Deelnemer,

Maandag 28 augustus zijn we weer open voor de groepen. 's Ochtends gaan de mensen van glas-in-lood aan de slag en van lieverlee ziet iedereen elkaar weer op de vaste dagen. De cursussen beginnen een of twee weken later, behalve Houtbewerking van Leo Hakkenes. De eerste basiscursus start meteen op woensdagochtend 30 augustus.
Alles gaat weer draaien na een welverdiende zomer. Ook kan je vanaf volgende week terecht voor de vrije inloop op de hout- en metaalwerkplaats.

Hard gewerkt in de zomer

   

We hadden ambitieuze plannen voor de zomerwerkzaamheden: de nieuwe machines op de fijnmetaalwerkplaats installeren, opruimen, het kantoor opknappen, opruimen, de houtsnijders verhuizen naar het keramieklokaal (oftewel de bouwzolder), opruimen, het atelier voor de mensen van edelsmeden en 3 D textiel opnieuw inrichten, een muurschildering bij de beeldhouwers maken, plafondplaten sauzen, oude tl-bakken vervangen door led-spotjes, opruimen, halletje schilderen, opruimen, schoonmaken, opruimen, ...Enfin. Ik vergeet vast nog wat. Herman ... had het schema in elkaar gezet van alles wat er moest gebeuren en het meeste is klaar. Herman van Delden coƶrdineerde alles wat er moest gebeuren en het meeste is klaar. We kunnen er weer een flink aantal jaren mee vooruit.

  

Armeno in zijn frisse kantoor. Je herkent het oude hok niet meer. Ook Frans heeft hier zijn uitvalsbasis.

Afscheid van onze magazijnmeester Rinus Meurs

Vrijdag 18 augustus hebben afscheid genomen van Rinus Meurs.
Veel Hellingers waren aanwezig om Bep en de familie bij te staan op dit verdrietige moment. Rinus was een van de mensen die er altijd was. Vier dagen in de week was hij te vinden in het magazijn, de werkplaats of in de kantine. Nooit om een grap verlegen en altijd in voor een lolletje. Hij moest wel wennen toen er opeens ook vrouwen in de werkplaats kwamen werken. Dan werd je wel uitgetest en kreeg je net zo makkelijk een botte beitel van hem mee. Daar moest je wel tegen kunnen. Ik herinner me Rinus toch vooral als iemand die alles kon maken en altijd goede suggesties had hoe iets aan te pakken. Je kon altijd een beroep op hem kon doen. Hij was heer en meester in het magazijn en kon er blindelings de weg vinden .
Hij was belangrijk voor De Helling. Samen met het verscheiden van Peter van der Loo wordt er met het overlijden van Rinus een tijdperk afgesloten.


Werkplaatsbeheerder

Frans PutmanOnze nieuwe werkplaatsbeheerder Frans Putman draaide vanaf augustus volop mee met al het geklus bij De Helling. Je kon hem op alle afdelingen tegenkomen, waar zijn hulp en inzet door iedereen met groot enthousiasme is ontvangen. Kortom; Frans heeft zich in korte tijd al veel Hellingse zaken eigen gemaakt en is een fantastische aanwinst voor onze organisatie. Samen met onze kersverse directeur, Armeno Alberts, vormen zij het duo dat leiding en sturing geeft aan De Helling.

 

 

 
We zien jullie graag weer in het nieuwe seizoen.
Armeno Alberts